Wat wordt verstaan onder droog haar?

Loading color scheme

Wat wordt verstaan onder droog haar?
Hits: 25
kapper tilburg

Bij droog haar wordt er met name gesproken over een tekort van vocht en het gebrek aan talg vet. Meestal voel je het zelf al, je lokken zien er anders uit en voelen ook anders aan.

De kans op droge lokken is het grootst bij mensen met lange haar. Niet alle mensen zijn er bewust van maar ook verven is een veel voorkomende oorzaak van droog haar.

Hieronder een aantal kenmerken van droog haar op een rij:

 1. De glans mist in je haar, je haar ziet er dof uit
 2. Je haar is statisch
 3. Gespleten haarpunten
 4. Onflexibele haar, breekt snel af
 5. Last van klitten in of warrig haar in de ochtend
 6. Je haar wordt niet zo gauw vet

Wat is de oorzaak van droog haar?

Temperatuur speelt een grote rol op de gezondheid van het haar. Mensen hebben het in de winter voornamelijk over droog haar, maar vergeet niet je nylon winterjasje of een wollen trui. Naast temperaturen zijn er meerdere factoren die ervoor kunnen zorgen dat je haar droog wordt.

 1. Droge lucht op het werk
 2. Gebruik maken van een foutief haarborstel
 3. Een tekort aan wateriname

Wat is het effect van douchen op mijn haar?

Een snelle warme douche voordat je uit huis gaat naar een afspraak of naar je werk, en dan het liefst een warme douche. Het is erg fijn en rustgevend, maar meteen ook slecht voor je haar. Warm water zorgt ervoor dat je haarschubben worden open gezet en dat je haar dof en pluizig wordt. Het hard wrijven met een handdoek over je hoofd zorgt er tevens ook voor dat je schubben open gaan staan. Vraag uw kapper in Westermarkt Tilburg naar advies over douchen en het verzorgen van haar.

Föhnen en stylen

We hebben allemaal wel eens haast, dan kom je net uit de douche pak je de föhn en even snel op de maximale standje je haar drogen. Lekker snel je haren in model brengen, misschien wel ideaal, maar op lange termijn is dit alleen maar beschadigend voor je haar. Niet alleen het föhnen op een hoge stand, maar ook het stylen en krullen zorgen ervoor dat je haar uitdroogt. Vraag uw kapsalon in Westermarkt Tilburg naar advies over het beste temperatuur voor het drogen van haar. 

Oplossingen tegen droog en gespleten haar

Gezond haar krijgen lukt je niet meteen in één dag. De een heeft een sterker en mooier haar dan de ander, deels kan je er niets aan doen, maar je kunt er zelf ook invloed op uitoefenen.Door tijd in je haar te steken kun je je haar gezond maken hoe beschadigd het ook mag zijn. Het herstellen van de vochtbalans in je haar is het belangrijkste om je droge haar weer mooi en glanzend te krijgen.

Het gebruik van de juiste producten die passen bij je haar is erg belangrijk voor de vochtbalans. Laat je adviseren door je kapper over welke producten het beste passen bij je haar passen. Je kunt je haar extra verzorgen door aansluitende haar producten aan te schaffen. Hieronder nog een aantal tips om je haar gezond te houden:

 • Van binnenuit je haar voeden. Een gezonde leefstijl kan je goed op weg helpen om droog haar tegen te gaan. Het eten van gevarieerde en volwaardige voedig zorgt ervoor dat je haar niet zo snel droog wordt, drink daarnaast minimaal 1,5 liter water per dag.
 • Zoals je je huid beschermt tegen de zon, hoor je dit ook te doen met je haar. Het dragen van een pet of het spuiten met een uv-spray kan ervoor zorgen dat uw haar niet zo snel beschadigd raakt door zonlichtstralen.
 • Vet het haar in met kokos- of olijfolie in. Het werkt het beste als je je haar in een knot of een vlecht wikkelt en vervolgens met een handdoek over je kussen slaapt.
 • Het gebruiken van een speciaal haarmasker zorgt ervoor dat je haar verzorgt blijft.
 • Drink genoeg water om de vochtbalans van je haar op peil te houden.
 • Kies je elastiekjes zorgvuldig uit. De metalenaanhechting van sommige elastiekjes zorgt ervoor dat haar sneller afbreekt. Het los laten hangen van je haar is van groot belang om dit zo nu en dan te doen.

Hopelijk komen bovenstaande tips goed van pas en kun je ze meenemen in je dagelijkse leefstijl. Wilt u gericht en persoonlijk advies over het verzorgen van uw haar of huid. Neem contact op met ons kapsalon door te mailen naar info@haarmodevanmierlo.nl.

Bent u opzoek naar advies van een kapper in Tilburg? Maak uw afspraak gemakkelijk online of telefonisch via 013 467 1803.